Rondreis Zuid-Amerika

Algemene informatie over Zuid-Amerika

Zuid-Amerika ligt op het zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika is het vierde grootste continent. Het land staat bekend om de gepassioneerde bevolking, de rijke cultuur, de lange geschiedenis en de prachtige natuur. Ten noorden van Zuid-Amerika ligt Noord-Amerika en ten zuiden van Zuid-Amerika ligt het continent Antarctica.

Wie op reis is in Zuid-Amerika zal het eens zijn met het feit dat je op dit continent nooit uitgekeken raakt. De bevolking is uiterst vriendelijk en in veel van de landen staat muziek en dans bovenaan de lijst. Daar wordt je spontaan vrolijk van. De historie van Zuid-Amerika is eindeloos. Denk aan de Inca’s en de Maya’s die ieder in het verleden prachtige tempels hebben gebouwd. Sommige zijn nog intact, anderen zijn prachtige ruïnes. Ieder land heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen, gebruiken en bezienswaardigheden. In het noorden van Zuid-Amerika is tevens het klimaat heel anders dan in het koude zuiden van het continent wat vlakbij Antarctica ligt. Het westen van Zuid-Amerika ligt tegen de Grote Oceaan en het oosten van Zuid-Amerika ligt tegen de Atlantische Oceaan.

Een reis door Zuid-Amerika is een reis die je niet snel zult vergeten. Het is een schitterend land met verschillende must sees. Denk aan landen als Brazilië, Peru en Argentinië. Ben je in het zuiden van Zuid-Amerika, dan moet je ook echt proberen een bezoek aan het bijzonder overweldigende Paaseiland te brengen. Paaseiland is een van de meest geïsoleerd gelegen eilanden ter wereld. Wie de kans krijgt een bezoek te brengen, zou dat ook echt moeten doen. 

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Zuid-Amerika

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Zuid-Amerika

Religies

De meeste mensen in Zuid-Amerika zijn aanhangers van het christelijke geloof. Het overgrote merendeel hiervan is katholiek. De reden dat het katholieke geloof zo’n grote aanhang heeft is dat dit vroeger door Spaanse en Portugese kolonisten overgebracht is op de lokale bevolking.

Oppervlakte

Het continent Zuid-Amerika bevind zich geheel op het zuidelijk halfrond en wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het oosten en de Grote Oceaan in het westen. De totale oppervlakte van het continent bedraagt zo’n 17.840.000 vierkante kilometer.

Grootste landen

Het grootste land van Zuid-Amerika is met 8.511.965 vierkante kilometer Brazilië. Argentinië is met 2.766.890 vierkante kilometer goed voor de tweede plaats gevolgd door Peru met 1.285.220 vierkante kilometer

Klimaat

Het grootste deel van Zuid-Amerika heeft een tropisch klimaat | je vindt hier dan ook veel grote regenwouden. Voornamelijk in de Andes is een hooggebergteklimaat te vinden. In de meer zuidelijke punten van het continent is het overwegend koud en vind je een polair toendraklimaat.