Rondreis Argentinie

Rondreizen door Argentinie

Niets zo veelzijdig als Argentinië. Een rondreis door Argentinië valt van harte aan te bevelen door de mix van avontuur, rust en cultuur die dit land rijk is. Bruisende steden, prachtige natuur en spannende activiteit is wat Argentinië je te bieden heeft. Argentinië is een van de grootste Zuid-Amerikaanse landen en je zult hier dan ook niet snel uitgekeken raken.
 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Argentinie

Klimaat Argentinie

Op het zuiden na is het in Argentinië in de zomer erg warm en vochtig. Het begin van de zomer en de nazomer is de beste reistijd. In juli en augustus kan er goed geskied worden in Argentinië.Door de enorme grootte van het land telt Argentinië meerdere klimaatzones.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Argentinië is Spaans. Het Spaans is wel net iets anders dan het reguliere Spaans. Bepaalde woorden worden net iets anders uitgesproken dan in het standaard Spaans. De tweede taal van Argentinië is het Engels dat wordt vooral in de steden gesproken wordt.

Gebruikte valuta

In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Pinnen is geen probleem maar neem wel altijd contant geld mee zeker als je naar de minder bevolkte gebieden gaat. Laat door je bank controleren of de instellingen van je bankpas goed staan.

Hoofdstad van Argentinie

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en heeft ruim 4 miljoen inwoners. Buenos Aires is een swingende en bruisende stad| vol muziek| cultuur en historie. Wel is Buenos Aires een stad met twee zijdes. Er zijn naast de luxe- en welvarende wijken ook sloppenwijken.


Algemene informatie over Argentinie

Cultuur
De cultuurverschillen tussen de Argentijnen en de Europeanen zijn groot. De begroeting en het afscheid tussen mensen is bijvoorbeeld heel anders. De standaard begroeting wordt gevolgd door de vraag hoe het met je gaat. Mannen en vrouwen geven vrouwen bij het afscheid een zoen. Het wordt gewaardeerd als je geen korte broek draagt en netjes gekleed bent, ook als je slechts op rondreis in Argentinië bent. Kom bij afspraken liever iets later dan op tijd en neem iets mee voor de gastheer- of vrouw. Kondig je vertrek op tijd aan, een plots vertrek kan als een belediging opgevat worden. Folklore is belangrijk in Argentinië.
 
Eten en drinken
In Argentinië wordt doorgaans een licht ontbijt genuttigd. Tijdens je rondreis door Argentinië in hotels en restaurants een typisch Argentijns ontbijt nuttigen. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee of warme melk en wat toast of croissants. Zowel als lunch en als diner wordt er een warme maaltijd gegeten. Het avondeten wordt pas laat in de avond gegeten, waarbij vanaf 21.30 uur normaal is. Vlees wordt erg veel gegeten in Argentinië, maar ook gerechten uit de hele wereld kun je in dit land vinden. Té (thee) en mate (hele sterke thee) worden veel gedronken in Argentinië. Verder drinkt men graag wijn en bier in Argentinië.
 
Weer en klimaat
Argentinië is een groot land en kent daardoor verschillende klimaten. Het zuiden, vlakbij de poolcirkel is het koudste, terwijl er in het noordoosten van het land een subtropisch klimaat heerst. Van oktober tot en met maart is het zomer in Argentinië. Dit is dan ook de beste tijd voor rondreizen door Argentinië. In oktober en november is het in het noorden van het land ook uitstekend weer. In het zuidelijke deel van Patagonië is het weer verraderlijk. Houd daar ook altijd rekening met een plotselinge omslag van het weer. In het midden van het land is het erg heet in de zomer. Dit komt door het steppeklimaat. Juli is de wintermaand en dan kan het hier fris zijn.

Drinkwater
In de grote steden is het leidingwater van redelijke kwaliteit. Toch is het advies om tijdens je reis door Argentinië water uit flessen te drinken. Flessen met mineraalwater zijn goed verkrijgbaar, maar let er wel op dat de fles de originele sluiting heeft.

Valuta
Tijdens je rondreis door Argentinië betaal je met de peso. Je kunt je geld prima pinnen in het land, mits je bankpas hiervoor geschikt is. Neem je contact geld mee, dan is het wel zo veilig een moneybelt onder je kleren te dragen. Voor eventuele noodgevallen is het aan te raden om een credit card mee te nemen.
 
Tijdsverschil
In de wintertijd is het in Argentinië 4 uren vroeger dan in Nederland. In de zomertijd is het tijdsverschil 5 uren.
 
Visum en reisdocumenten
Om een rondreis in Argentinië te kunnen maken, heb je een paspoort nodig wat na vertrek uit Argentinië nog zes maanden geldig is. Voor een verblijf van korter dan 90 dagen heb je aan een toeristenkaart, die je bij aankomst krijgt, voldoende. Bij vertrek lever je deze weer in. Voor een langer verblijf dient een visum bij de Argentijnse Ambassade in Den Haag aangevraagd te worden.
 
Inentingen
Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een rondreis door Argentinië, maar de volgende vaccinaties worden wel sterk aangeraden: DTP, tyfus, gammaglobuline en gele koorts voor het Amazonegebied.

Criminaliteit
Argentinië is een veilig land, zo lang je maar niet opzichtig met geld loopt te zwaaien en opvallend toeristisch eruit ziet. Kijk uit voor trucs waarbij je mosterd op je kleding gespoten wordt en men je probeert te helpen dit schoon te maken. Accepteer die hulp niet.
 
Vluchttijden
Vliegen van Amsterdam naar Buenos Aires voor een reis naar Argentinië duurt ongeveer 14 uren.
 
Overnachten
Voor de kleine en de grote portemonnee zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden in Argentinië. Van hostels tot dure luxe hotels. Overnachten tijdens een rondreis in Argentinië is sowieso goedkoper dan in Europa.Argentinie ervaringen & beoordelingen

De Argentinie ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Zuid-Amerika.

Plaats beoordeling