Rondreis Bolivia

Rondreizen door Bolivia

Als je een rondreis door Bolivia maakt, zal dit land ongetwijfeld je hart veroveren. Het land heeft een eeuwenoude fascinerende cultuur. Verder zijn de landschappen bijzonder divers. Bolivia is een land dat rijk is aan tradities en het is tijdens je reis door Bolivia een eer om hier deel uit van te maken. Laat je ook verrassen door de hoogteverschillen die in dit land voor komen.
 
Cultuur
Vast onderdeel van een begroeting in Bolivia is de vraag hoed het met je gaat. Schrik niet als je op rondreis door Bolivia bent als men bij het afscheid een kus op je wang geeft. Dit is vrij normaal in het land, ook bij praktisch onbekenden. Indianen zijn wat terughoudender in hun afscheid en houden het bij een hand. Beleefdheid en een verzorgd uiterlijk worden op prijs gesteld. Men vindt het ook niet heel fijn als er een korte broek gedragen wordt.
 
Eten en drinken
De hoofdmaaltijd in Bolivia is de lunch. Het ontbijt is niet erg uitgebreid en wordt zeker niet als belangrijkste maaltijd van de dag gezien. Het diner wordt vaak laat op de avond gegeten. Kies bij voorkeur een druk restaurant, want je weet dat het voedsel snel verkocht wordt en dus altijd vers is. Wees voorzichtig met salades omdat deze vaak gewassen worden met, voor ons, niet drinkbaar kraanwater. Als je op rondreis in Bolivia bent, is het een aanrader om forel uit het Titicacameer te eten. Men beweert dat deze de lekkerste en de grootste ter wereld zijn. In Bolivia drinkt men té, gewone thee, en mate, kruidenthee. Koffie is ook te verkrijgen in Bolivia, maar smaakt niet echt bijzonder. Chocolademelk en vruchtensappen worden ook veel gedronken in Bolivia.
 
Weer en klimaat
Bolivia kent slechts twee seizoenen, namelijk het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot september, waardoor het regenseizoen loopt van oktober tot april. De meeste regen valt in januari en februari. Bolivia is een land wat hoog gelegen is en hierdoor kan het erg fris zijn. Vooral het weer in het Andes gebergte kan erg onvoorspelbaar zijn. Neem vooral in de winter warme kleren mee, want in sommige gebieden kan de temperatuur ’s nachts dalen tot -20C. De beste tijd voor een rondreis in Bolivia is van mei tot en met oktober.

Kenmerken Bolivia

Klimaat Bolivia

De Andes verdeelt Bolivia in verschillende klimaatzones. Het regenseizoen dat zich manifesteert in de zomer begint in december en eindigt in april. In de winter van mei tot november is het droog en koud. De beste tijd voor een reis naar Bolivia is van mei tot en met oktober.

Gesproken Taal

In Bolivia wordt Spaans gesproken. Het Spaans dat in Bolivia wordt gesproken wijkt af van het Spaans dat men in Spanje spreekt. Verder spreken de meeste indianen Quechua of Aymara. In de toeristische gebieden wordt over het algemeen ook Engels gesproken.

Gebruikte valuta

In Bolivia betaal je met de boliviano ook wel peso genoemd. In de steden en toeristische gebieden kun je moeiteloos pinnen. Neem wel voor de zekerheid contant geld mee omdat de pinautomaten wel eens een storing hebben. Laat de bank nakijken of de instellingen van je bankpas op ‘Wereld’ staat.

Hoofdstad van Bolivia

De hoofdstad van Bolivia is Sucre. In Sucre wonen 190.000 inwoners. Sucre is dan wel de hoofdstad| maar de regering zetelt in La Paz. De oude binnenstad van Sucre is de best bewaarde Spaans koloniale stad van Zuid-Amerika. De binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.


Algemene informatie over Bolivia

Drinkwater
Het leidingwater in Bolivia is niet drinkbaar. Drink gedurende je reis door Bolivia alleen gezuiverd drinkwater uit flessen met de oorspronkelijke sluiting. Kijk uit met salades omdat deze vaak gewassen worden met leidingwater en neem verder ook geen ijsklontjes in je frisdrank.
 
Valuta
Op rondreis door Bolivia betaal je met de boliviano, ook wel peso genoemd. De boliviano bestaat uit 100 centavos. Je wisselt je geld bij banken en zogenaamde moneychangers. Het beste is om dollars in te wisselen omdat de euro vaak een slechtere wisselkoers heeft. Banken zijn niet vaak geopend en dus kun je het beste ook contanten aan dollars meenemen. Vaak kan er ook gepind worden, maar houd er rekening mee dat dit in Copacabana niet kan.
 
Tijdsverschil
In de Nederlandse wintertijd is het in Bolivia 5 uren vroeger. In de zomertijd is dit zes uren vroeger.
 
Visum en reisdocumenten
Er is geen visum nodig voor een rondreis door Bolivia die minder dan 90 dagen duurt. Wel heb je een paspoort nodig dat bij aankomst in Bolivia nog minimaal zes maanden geldig is. Je dient in dit paspoort minstens een lege visumpagina te hebben. Verder moet je een retourticket kunnen overhandigen.
 
Inentingen
De enige vaccinatie die voor rondreizen door Bolivia verplicht is, is die tegen gele koorts als je in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Het is aan te bevelen je in te enten tegen Hepatitis A en DTP. Blijf je langer dan drie maanden, dan is het advies om je ook in te enten tegen Hepatitis B, rabiës, buiktyfus en soms tuberculose.
 
Criminaliteit
Op rondreis door Bolivia kun je je veilig voelen. Je dient wel rekening te houden met zakkenrollers. Maak daarom gebruik van een money belt en draag geen opzichtige kostbaarheden. Je dient gewoon je gezonden verstand te gebruiken.
 
Vluchttijd
In ongeveer 22 uren vlieg je van Nederland naar Bolivia.
 
Overnachten
Als je op rondreis door Bolivia bent, overnacht je meestal in een hostel of in een hotel. De prijzen en het comfort zijn uiteenlopend.Bolivia ervaringen & beoordelingen

De Bolivia ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Zuid-Amerika.

Plaats beoordeling