Rondreis Brazilie

Rondreizen door Brazilie

Wil je variatie, dan kies je voor een rondreis door Brazilië. Dit land is bijzonder veelzijdig en levendig. Vriendelijke mensen, prachtige witte zandstranden en  overweldigende natuur. In Brazilië vind je een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld, namelijk het Amazonegebied. Een rondreis door Brazilië is iets wat je niet snel zult vergeten.

Individuele rondreis Brazilië

Een individuele rondreis door Brazilië klinkt voor velen als een droom. Zo kun je helemaal zelf bepalen wat jij van dit schitterende land ziet, terwijl je toch het gemak hebt van een georganiseerde reis. Een prachtig land, met geweldige steden, wereldberoemde stranden en ongerepte natuur. Een individuele rondreis door Brazilië is dan ook zeer veelzijdig. Het is mogelijk om de prachtige goudgele stranden te ontdekken tijdens een strandvakantie, meerdere beroemde steden te bezoeken of de Braziliaanse jungle te bekijken. Er zijn eveneens reisspecialisten die de nadruk leggen op bepaalde aspecten van het land. Populair zijn stedentrips, jungle trekkings, strandtours, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor programma’s die meer de nadruk leggen op cultuur, zoals dans en de gebruiken van diverse stammen. Neem daarom rustig je tijd om de diverse soorten reizen te vergelijken voor je gaat boeken. Je kunt niet alleen de programma’s vergelijken, maar ook naar de duur van de reis kijken. Meestal duurt een rondreis door Brazilië tussen de 10 en 30 dagen. Misschien lijkt dat lang, maar als je eenmaal in Brazilië bent, zal je merken dat je wel zo’n 3 weken nodig hebt om echt kennis te maken met dit bijzondere land.

Een groepsreis Brazilië: met nieuwe contacten een fantastisch land ontdekken

Rondreizen in Brazilië kan in je eentje, maar het is natuurlijk veel leuker om te kiezen voor een groepsreis in Brazilië. Zo kun je samen met gelijkgestemden het land gaan ontdekken en meteen nieuwe mensen leren kennen. Je gaat weer naar huis met een prachtige nieuwe ervaring en wellicht met nieuwe vrienden. Een vakantie in Brazilië kan een vakantie worden om nooit meer te vergeten. Jouw groepsreis door Brazilië kan op meerdere manieren worden ingevuld. Zowel rondreizen met kleine als met grote groepen is mogelijk. Je kunt ook een single reis naar Brazilië boeken. Het is helemaal afhankelijk van wat je wilt. Hoe groot de groep is tijdens de groepsrondreis, is afhankelijk van de aanbieder, maar in de meeste gevallen betreft het groepen tussen de 10 en 25 personen. Of je nu op zoek bent naar een zonvakantie of strandvakantie, of een avontuurlijke groepsreis door Brazilië van 14 dagen, drie weken of langer: alles is mogelijk in dit prachtige Zuid-Amerikaanse land.

Fly drive Brazilië

Ga jij met eigen vervoer rondreizen in Brazilië? Een rondreis door Brazilië per auto is iets dat door meerdere aanbieders wordt georganiseerd. Brazilië is een toeristisch land en het kiezen van een betrouwbare reisorganisatie is belangrijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een reisspecialist als Djoser. Vaak doe je niet alleen Brazilië aan, maar maak je eveneens uitstapjes naar buurlanden zoals Argentinië en Uruguay. Een fly drive doe je doorgaans individueel. Brazilië is een ontzettend groot land. Je kunt er zonder problemen langere tijd verblijven en elke dag iets nieuws ontdekken. Daarom zijn er fly drives door Brazilië die soms wel 3 weken of nog net iets langer duren. Als jij jezelf de gelegenheid wilt bieden om echt alles van dit land te ontdekken, dan doe je er verstandig aan om – indien je in de mogelijkheid bent – een lange reis te boeken. Je zult zo’n reis immers niet vaak over kunnen doen. Je fly drive start in principe in Rio de Janeiro, omdat je hier aankomt na je vliegreis. Heb je voor een combinatiereis gekozen, dan kan het ook zijn dat die bijvoorbeeld in Buenos Aires begint.

Familiereis Brazilië

Toe aan een vakantie in Brazilië met het hele gezin? Ook dan kun je voor een volledig georganiseerde reis kiezen. Samen met je familieleden duik je helemaal onder in de Braziliaanse cultuur. Je leert elkaar nog beter kennen en bent tegelijkertijd bezig om het land te onderzoeken. Fantastisch om op die manier met elkaar bezig te zijn. Deze familiereizen zijn doorgaans in groepsverband, waardoor je ook vaak in contact komt met andere gezinnen. Zo maak je niet alleen zelf nieuwe contacten, maar zullen ook de kinderen speelmaatjes hebben. Reizen in een privégroep is ook mogelijk, bij Sawadee kan dit bijvoorbeeld vanaf 10 personen. Voor een familiereis door Brazilië wordt vaak zo’n 3 weken uitgetrokken. Je doet diverse locaties in het land aan, zoals Fortaleza en het Amazonegebied. De reisorganisatie zal vaak ook excursies in het aanbod verwerken, zodat je zelf kunt beslissen of jullie die dag op stap gaan of liever een dagje rust nemen om alle opgedane indrukken te verwerken. Verder worden er bij deze reizen soms ook andere landen aangedaan. Je kunt bijvoorbeeld voor een combinatie van Brazilië en Argentinië kiezen.

Een voordelige vakantie in Brazilië

Een vakantie in Brazilië is natuurlijk nooit goedkoop in de absolute zin van het woord. Maar met de juiste reisspecialist kun je een goedkope vakantie boeken. Een fly drive vakantie naar Brazilië is wellicht dichterbij dan je denkt. Rondreizen.net selecteert voor jou de beste vakanties met de scherpste prijzen. Of je nu gaat voor een all inclusive vakantie of een groepsreis naar Brazilië waarbij je back to basics gaat: iedereen kan rondreizen in Brazilië op zijn of haar eigen manier. Op Rondreizen.net staan de goedkoopste rondreizen in Brazilië op een rij en kun je eenvoudig de voordeligste optie selecteren.

Kenmerken Brazilie

Klimaat Brazilie

Brazilië is een groot land en heeft daardoor verschillende klimaten. In de Amazonas is het warm en vochtig. Aan de kust is het warm en aangenaam. In het zuiden is het regenachtiger en in het midden van het land is er afwisseling tussen droogte en stortregens.

Gesproken Taal

In Brazilië wordt Portugees gesproken. Het Portugees is wel iets anders dan het gebruikelijke Portugees. Het Braziliaanse Portugees heeft 10.000 woorden meer dan het Portugees. Andere talen worden er nauwelijks gesproken en daarom is een taalgids geen overbodige luxe.

Gebruikte valuta

In Brazilië betaal je met de real. Bij wisselkantoortjes in de grote steden kun je dollars en euro’s wisselen tegen real. Pinnen kan bij banken met een Cirrus of Maestro logo. Hier moet je soms wel even naar zoeken. Neem dan ook altijd wat contant geld mee.

Hoofdstad van Brazilie

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië. Opvallend detail is dat de stad pas sinds 1960 bestaat. Voorheen was Rio de Janeiro de hoofdstad van het land. In Brasilia wonen ongeveer 2|5 miljoen inwoners. Het unieke aan deze stad is dat deze de vorm heeft van een vliegtuig.


Algemene informatie over Brazilie

Cultuur
Muziek en dans zijn zeer belangrijk voor Brazilianen. Je zult dan ook veel met muziek te maken krijgen als je op rondreis door Brazilië bent. Overal dansen en zingen mensen en wordt er muziek gemaakt. Er zijn verschillende muziekstromingen in Brazilië maar de samba is wel het meest populaire ritme. Ook voetbal is een zeer belangrijk in het leven van de Braziliaan. Bedelaars komen vooral in de grote steden voor. Probeer je los te maken van de bedelaars en houd in je achterhoofd dat de kinderen die bij de bedelaars zijn vaak ‘geleend’ zijn. Geef kinderen ook niets, want dan gaan hun ouders hen als inkomstenbron zien en dan worden ze van school weggehouden. Het verschil tussen arm en rijk is erg groot in Brazilië.
 
Eten en drinken
De Braziliaanse keuken staat bekend als een van de betere keukens van Zuid-Amerika. Als je op rondreis in Brazilië bent, kun je uitstekend een uitgebreid ontbijt krijgen met koffie, broodjes en soms zelfs taart en cake. Tijdens de lunch en het avondeten wordt er over het algemeen warm gegeten. De lunch is de hoofdmaaltijd van de dag. Een maaltijd bevat meestal rijst, zwarte bonen en maniokmeel. Hierbij eet men vaak vlees, vis of kip. Vegetarisch eten is nog best lastig en is nu pas in opkomst. Koffie, thee, vruchtensappen worden veel gedronken in Brazilië. Wil je een lokaal drankje proberen, dan drink je caipirinha. Dit wordt gemaakt van cachaça, wat een sterke drank die gemaakt wordt van suikerriet.
 
Weer en klimaat
Brazilië is maar liefst 200x zo groot als Nederland. Hierdoor zijn er verschillende klimaten waarmee je op rondreis in Brazilië mee te maken krijgt. Er is dan ook niet een bepaalde periode waarin je het beste kunt reizen in Brazilië. De winter in Brazilië duurt van juni t/m september. Doordat de temperaturen altijd prima zijn, kun je het hele jaar goed naar Brazilië afreizen.

Drinkwater
Als je op reis door Brazilië bent, kun je lang niet overal leidingwater drinken. Neem daarom het zekere voor het onzekere en drink alleen gezuiverd drinkwater uit flessen. Neem ook geen ijsklontjes in de frisdrank.
 
Valuta
In Brazilië wordt betaald met de real (BRL). Een real bevat 100 centavos. Als je pinpas een Cirruslogo of een Pluslogo bevat, dan kun je in Brazilië pinnen. US Dollar Travellercheques zijn de cheques die in Brazilië worden geaccepteerd. Je kunt deze in Rio de Janeiro en Sao Paulo wisselen. Je kunt op rondreis in Brazilië ook prima met een credit card betalen.
 
Tijdsverschil
Afhankelijk van je locatie in Brazilië bedraagt het tijdsverschil met Nederland 3 tot 5 uren.
 
Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door Brazilië heb je uiteraard een geldig paspoort nodig. Blijf je korter dan 90 dagen, dan krijg je bij aankomst een immigration card die bij vertrek weer ingeleverd wordt. Voor een verlenging van het verblijf na 90 dagen moet je toestemming vragen bij de federale politie in het land.
 
Inentingen
Voor een rondreis door Brazilië ben je niet verplicht om je te laten vaccineren. Wel geeft men het advies om je te laten inenten tegen Hepatitis A en DTP. Voor sommige gebieden in Brazilië is het advies om je te laten vaccineren tegen gele koorts. Je kunt bij de GGD navragen welke gebieden dit betreft. Blijf je langer dan drie maanden, dan is het advies je te laten inenten tegen buiktyfus, Hepatitis B, rabiës en tuberculose.
 
Criminaliteit
Als je op rondreis in Brazilië bent, dien je zeer waakzaam te zijn. Berovingen gebeuren regelmatig en mocht dit je overkomen, werk dan vooral mee. Draag je waardevolle spullen in een money belt en draag geen opzichtige sieraden.
 
Vluchttijd
In ongeveer 14,5 uur vlieg je van Nederland naar Brazilië.
 
Overnachten
Op je rondreis door Brazilië overnacht je normaal gesproken in een hostel of hotel.Brazilie ervaringen & beoordelingen

De Brazilie ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Zuid-Amerika.

Plaats beoordeling