Rondreis Ecuador

Rondreizen door Ecuador

Een rondreis door Ecuador is een bijzondere ervaring. Je ontmoet hier kleurrijke en vriendelijke mensen en geniet hier van een grote variatie aan prachtige natuur. Breng een bezoek aan de Inca ruïne, aanschouw het machtige Andes gebergte en laat je verrassen door de warmwaterbronnen en actieve vulkanen die Ecuador rijk is.
 
Cultuur
De bevolking in Ecuador is vriendelijk en beleefd. Op je rondreis door Ecuador zal je vaak begroet worden gevolgd door de vraag hoe het met je gaat. Ook als je elkaar nog niet zo lang kent, is het gebruikelijk om elkaar bij het afscheid een kus op de wang te geven. Indianen zijn wat terughoudender tegenover elkaar en laten het bij het schudden van de hand. De omgang tussen de mensen onderling is veel intensiever, wat door ons al snel als inbreuk op de privacy kan worden beschouwd. Houd in je achterhoofd dat dit in Ecuador de normale omgangsvormen zijn. Het wordt gewaardeerd als men geen korte broek draagt, maar mocht je dit wel doen, dan wordt dat niet als belediging gezien.
 
Eten en drinken
In Ecuador wordt stevig ontbeten. Het ontbijt bestaat meestal uit brood en eieren, maar ook een lichter ontbijt met bijvoorbeeld toast en jam is prima mogelijk. Bij het ontbijt wordt vaak oploskoffie of vruchtensappen gedronken. Kijk uit met vruchten sappen waar water aan toegevoegd is. Dit is te herkennen aan de vermelding ‘con agua’. Wij kunnen ziek worden van kraanwater. De lunch is in Ecuador de hoofdmaaltijd en deze bevat veelal vlees of vis. Cuy, geroosterde cavia, is een specialiteit in Ecuador. Wil je tijdens je rondreis door Ecuador ook gerechten uit de internationale keuken eten, dan kun je zonder moeite gerechten als pizza of Chinees krijgen. Je kunt het beste eten in restaurants eten waar het druk is. Je weet dan zeker dat het eten wat bereid is niet te lang blijft liggen en dus vers is. De wijn in Ecuador is bepaald niet lekker, maar bier, rum en aguadiente (op basis van suikerriet) zijn prima alternatieven.
 
Weer en klimaat
In Ecuador is er sprake van verschillende klimaten. In de hogere gebieden is het koeler dan in de lager gelegen landen. De temperatuur is wel vrij stabiel en verandert dus niet heel extreem. In Ecuador kent men slechts twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. De droge tijd van juli tot en met oktober is de beste tijd voor een rondreis door Ecuador.

Kenmerken Ecuador

Klimaat Ecuador

Ecuador heeft verschillende klimaten dit is afhankelijk van het gebied waar je je bevindt. Zo is er aan de kust sprake van een tropisch klimaat. In de Andes kan het erg koud worden en op de Galapagoseilanden is er een warm en vochtig klimaat.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Ecuador is het Spaans. De Indigenas de inheemse volkeren spreken over het algemeen hun eigen taal. De Quichua is de belangrijkste

Gebruikte valuta

Sinds 2000 wordt er in Ecuador betaald met de Amerikaanse Dollar. In de grote steden kan er gepind worden maar het is niet uitzonderlijk als de pinautomaten niet werken. Neem altijd contant geld mee en pin alleen overdag in verband met de veiligheid.

Hoofdstad van Ecuador

De hoofdstad van Ecuador is Quito. Hier wonen ongeveer 2 miljoen inwoners. Quito ligt vlakbij de evenaar op de helling van de actieve vulkaan Pichincha. Het bijzondere aan deze stad is de hoge ligging van maar liefst 2850 meter boven de zeespiegel.


Algemene informatie over Ecuador

Drinkwater
Als je op rondreis in Ecuador bent, dien je water in flessen te kopen. Het kraanwater is niet geschikt voor consumptie. Kijk ook uit met vruchtensappen waar ‘con agua’ achter staat. Deze zijn aangelengd met kraanwater. Dit geldt ook voor ijsklontjes in je frisdrank en salades.
 
Valuta
Sinds september 2000 kun je op rondreis door Ecuador alleen nog betalen met de Amerikaanse dollar. Neem ook wat contanten mee en gebruik kleine coupures. In dure restaurants en hotels kun je met een credit card betalen. Ook pinnen kan bijna overal, maar de pinautomaten hebben nogal eens storing. Zorg dus altijd voor contant geld op zak.
 
Tijdsverschil
In de winter in Nederland is het in Ecuador zes uur vroeger. In de zomer bedraagt dit verschil zeven uur.
 
Visum en reisdocumenten
Voor reizen in Ecuador is een paspoort nodig wat bij aankomst in Ecuador nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een verblijf korter dan 90 dagen is geen visum nodig.
 
Inentingen
Voor een rondreis in Ecuador is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Verder is het advies je te laten vaccineren tegen Hepatitis A en DTP en voor verblijf in het Amazone gebied is een vaccinatie tegen gele koorts ook verstandig. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het aan te bevelen om je te laten vaccineren tegen buiktyfus, rabiës, hepatitis B en in sommige gevallen ook tuberculose.
 
Criminaliteit
Gedurende je rondreis door Ecuador is het belangrijk je te realiseren dat het verschil tussen arm en rijk groot is. Dingen die voor ons niet zo bijzonder zijn, zoals een fotocamera, kunnen voor de armen in Ecuador al erg kostbaar zijn. Let altijd goed op je spullen en draag je kostbaarheden niet opzichtig. Gebruik een money belt onder je kleren voor je geld en je paspoort. Verder is het gebruik van gezond verstand heel belangrijk.
 
 
Vluchttijd
In ongeveer 14 uren vlieg je van Nederland naar Ecuador.
 
Overnachten
De mogelijkheden voor overnachten tijdens je reis door Ecuador zijn eindeloos: hostels, hotels, lodges en zelfs overnachtingen bij lokale bewoners behoren tot de mogelijkheden.Ecuador ervaringen & beoordelingen

De Ecuador ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Zuid-Amerika.

Plaats beoordeling