Zoek & boek

Rondreis Paraguay

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Paraguay

Een rondreis Paraguay wordt vaak over het hoofd gezien. Argentinië en Brazilië zijn de populairste landen van Zuid-Amerika, maar toch heeft Paraguay veel te bieden. Asunción is de hoofdstad van Paraguay die zeker een bezoekje waard is. Asunción is één van de oudste steden van Zuid-Amerika. De laatste jaren is er veel aan deze stad opgeknapt, omdat het broodnodig was om bepaalde zaken weer aantoonbaar te maken. Rondreizen door Paraguay staan in het teken van indrukwekkende watervallen, nationale parken en oude ruïnes. Werkelijk waar prachtig!

Rondreizen Paraguay
Rondreis boeken Paraguay

Een Ontdekkingsreis door het Hart van Zuid-Amerika

Paraguay, een land doordrenkt van culturele diversiteit en adembenemende landschappen, wacht om ontdekt te worden. Een onvergetelijke reis door dit fascinerende deel van Zuid-Amerika vergt enkele weken om de diverse facetten volledig te ervaren. Of je nu kiest voor een camper om vrij door het land te trekken of liever gebruikmaakt van comfortabele accommodaties langs de route, Paraguay biedt voor elk wat wils. Verken de bruisende hoofdstad Asunción met zijn rijke geschiedenis en unieke charme, en ontdek de verborgen schatten van de uitgestrekte landschappen, van de adembenemende Saltos del Monday tot de majestueuze Iguazú-watervallen. Een roadtrip door Paraguay belooft avontuur en verwondering voor reizigers van alle leeftijden, met een ongeëvenaarde mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht. Welkom in het hart van Zuid-Amerika. Welkom in Paraguay.

Kenmerken Paraguay

Klimaat Paraguay

Paraguay heeft een subtropisch klimaat met warme temperaturen gedurende het grootste deel van het jaar. De zomer, van november tot maart, kan erg heet en vochtig zijn, terwijl de winter, van juni tot augustus, mild en droog is.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Paraguay is Spaans. Guarani, een inheemse taal, wordt echter ook veel gesproken en heeft een speciale culturele en historische betekenis. Veel Paraguayanen zijn tweetalig en spreken zowel Spaans als Guarani.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte Valuta

De officiële munteenheid van Paraguay is de Paraguayaanse guarani (PYG). Het wordt afgekort als Gs. Bankbiljetten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, terwijl munten minder vaak worden gebruikt.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Paraguay

De hoofdstad van Paraguay is Asunción. Het is niet alleen het politieke en economische centrum van het land, maar ook een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en architectonische pracht.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Paraguay

Bekijk alle artikelen

De 10 allermooiste steden van Latijns Amerika

10 Valparaiso, Chili Het Chileense Valparaiso is een imposante stad die gebouwd is op meerdere heuvels die...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Top 10 mooiste watervallen ter wereld

Het water dondert naar beneden met een intens kabaal. Van daaruit stroomt het rustig verder alsof...
lees verder

Populaire bestemmingen in Zuid-Amerika

Algemene informatie over Paraguay

Cultuur
Paraguay kent een unieke culturele mix, beïnvloed door inheemse tradities en Europese invloeden. Begroetingen verschillen van die in Argentinië, waarbij mensen elkaar vaak kussen bij het afscheid. Respect voor gastheren en -vrouwen is belangrijk, net als het vermijden van te casual kleding. Folklore speelt een belangrijke rol in de Paraguayaanse cultuur.

Eten en drinken
De Paraguayaanse keuken omvat een mix van lokale en internationale gerechten. Vlees is populair, maar er zijn ook diverse andere opties beschikbaar. Thee en mate zijn populaire dranken, naast wijn en bier.

Weer en klimaat
Paraguay heeft een divers klimaat, variërend van subtropisch in het oosten tot droog en warm in het westen. De zomer loopt van oktober tot maart, terwijl juli de wintermaand is. Het weer kan verrassend veranderlijk zijn, vooral in het zuiden.

Drinkwater
Leidingwater in steden is over het algemeen van redelijke kwaliteit, maar het wordt aanbevolen om flessenwater te drinken tijdens het reizen. Mineraalwater is wijdverbreid verkrijgbaar.

Valuta
De Paraguayaanse guarani (PYG) is de officiële munteenheid. Geld pinnen is mogelijk, maar het is ook verstandig om contant geld mee te nemen, vooral voor noodgevallen.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Nederland varieert van 4 tot 5 uur, afhankelijk van de zomertijd.

Visum en reisdocumenten
Een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na vertrek uit Paraguay is vereist voor een verblijf van minder dan 90 dagen. Voor een langer verblijf is een visum nodig.

Inentingen
Hoewel er geen verplichte vaccinaties zijn, worden DTP, tyfus en gele koorts aanbevolen.

Criminaliteit
Paraguay wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar reizigers moeten voorzichtig zijn met hun bezittingen en alert zijn op mogelijke oplichting.

Vluchttijden
Vliegen van Amsterdam naar Asunción, de hoofdstad van Paraguay, duurt ongeveer 14 uur.

Overnachten
Er zijn diverse accommodatiemogelijkheden in Paraguay, variërend van hostels tot luxe hotels, geschikt voor verschillende budgetten. Overnachten in Paraguay is over het algemeen goedkoper dan in Europa.

 

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…