Zoek & boek

Rondreis Uruguay

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Uruguay

Een rondreis Uruguay is misschien niet een voor de hand liggende keuze, omdat de meeste mensen die naar Zuid-Amerika reizen kiezen voor Argentinië of Brazilië. Toch is Uruguay een heerlijk land voor het maken van een rondreis. De hoofdstad van Uruguay, Montevideo is zeker een bezoekje waard evenals Colonia del Sacramento, de oudste stad van Uruguay. In de steden van Uruguay zijn nog veel kenmerken zichtbaar van het koloniale verleden dat het land heeft gehad. De meeste mensen weten doorgaans niet precies wat ze voor moeten stellen bij rondreizen door Uruguay. In ieder geval is het klimaat er goed en de hoofdstad Montevideo is een fascinerende trekpleister. Zo bevind zich hier een van de mooiste straten van Zuid-Amerika genaamd Capital 18 de Julio. De stranden van Uruguay zijn doorgaans ook prachtig. Heerlijk zonnen aan de Uruguayaanse stranden. Wie wil dit nu niet?

Rondreizen Uruguay
Rondreis boeken Uruguay

Ontdek de Pracht van Uruguay tijdens Een Betoverende Reis

Uruguay, een land van buitengewone diversiteit in Zuid-Amerika, is een perfecte bestemming voor een onvergetelijke reis. Om dit betoverende land volledig te ervaren, is enige tijd nodig, bij voorkeur enkele weken. Veel reizigers kiezen voor een camper om flexibel te kunnen rondreizen en gemakkelijk te overnachten, terwijl anderen de voorkeur geven aan een auto vanwege de overvloed aan uitstekende accommodaties. Uruguay, doordrenkt van rijke geschiedenis en cultuur, biedt intrigerende steden zoals Montevideo, met levendige wijken en historische architectuur. De natuurlijke pracht van het land is verbluffend, van de serene stranden van Punta del Este tot de weelderige groene heuvels van het binnenland. Een roadtrip door Uruguay is geschikt voor reizigers van alle leeftijden en belooft avontuur en ontdekking. Of je nu kiest voor een individuele verkenning of een georganiseerde groepsreis, Uruguay zal je zeker verbazen en inspireren.

Kenmerken Uruguay

Klimaat Uruguay

Uruguay heeft over het algemeen een gematigd klimaat, met warme zomers en milde winters. De temperaturen variëren afhankelijk van het seizoen en de regio, maar over het algemeen liggen de zomertemperaturen tussen de 25°C en 35°C, terwijl de winters koeler zijn met temperaturen tussen 10°C en 20°C. Neerslag is redelijk gelijkmatig verdeeld over het jaar, maar kan in de zomermaanden iets intenser zijn.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Uruguay is Spaans. Het wordt door vrijwel de gehele bevolking gesproken en is de primaire taal voor communicatie, zaken en onderwijs.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte Valuta

De munteenheid van Uruguay is de Uruguayaanse peso (UYU). Deze wordt afgekort als $U of gewoonweg als peso. Het wordt aanbevolen om geld te wisselen bij officiële geldwisselkantoren of banken.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Uruguay

De hoofdstad van Uruguay is Montevideo. Het is de grootste stad van het land en tevens het politieke, economische en culturele centrum. Montevideo ligt aan de oever van de Río de la Plata en biedt een mix van historische architectuur, moderne ontwikkelingen en een levendige culturele scene.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Uruguay

Bekijk alle artikelen

De top 5 bezienswaardigheden van Uruguay

Het kleinste land van Zuid-Amerika ligt verstopt tussen het reusachtige Brazilië en Argentinië. Nog niet veel mensen weten hun...
lees verder

De 10 allermooiste steden van Latijns Amerika

10 Valparaiso, Chili Het Chileense Valparaiso is een imposante stad die gebouwd is op meerdere heuvels die...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Populaire bestemmingen in Zuid-Amerika

Algemene informatie over Uruguay

Cultuur
Uruguay kent een unieke culturele mix met subtiele verschillen ten opzichte van Argentinië en Europa. Begroetingen en afscheidsceremonies verschillen, waarbij het gebruikelijk is om bij afscheid vrouwen een zoen te geven. Het wordt gewaardeerd om netjes gekleed te zijn en cadeaus mee te nemen voor gastheren en -vrouwen. Folklore speelt een belangrijke rol in de Uruguayaanse cultuur.

Eten en drinken
De Uruguayaanse eetgewoonten omvatten een licht ontbijt en warme maaltijden als lunch en diner, waarbij vlees een prominente rol speelt. Thee (té) en mate, een sterke thee, zijn populaire drankjes, naast wijn en bier.

Weer en klimaat
Uruguay heeft diverse klimaatzones, variërend van subtropisch tot gematigd. De zomers zijn warm, terwijl de winters mild zijn. Oktober tot maart is de beste periode voor rondreizen. Juli is de wintermaand, met mogelijk fris weer.

Drinkwater
Hoewel leidingwater van redelijke kwaliteit is, wordt het aanbevolen om flessenwater te drinken tijdens het reizen. Mineraalwater is gemakkelijk verkrijgbaar.

Valuta
De Uruguayaanse peso (UYU) is de gebruikte valuta. Pinnen is wijdverspreid, maar het dragen van een moneybelt voor contant geld wordt aanbevolen. Een creditcard voor noodgevallen is handig.

Tijdsverschil
In de wintertijd is Uruguay 4 uur vroeger dan Nederland, en in de zomertijd 5 uur vroeger.

Visum en reisdocumenten
Voor een verblijf korter dan 90 dagen is alleen een geldig paspoort nodig. Een toeristenkaart wordt verstrekt bij aankomst.

Inentingen
Hoewel er geen verplichte vaccinaties zijn, worden DTP, tyfus, gammaglobuline en gele koorts voor het Amazonegebied aangeraden.

Criminaliteit
Uruguay is over het algemeen veilig, maar let op voor oplichtingstrucs, vooral in toeristische gebieden.

Vluchttijden
Een vlucht van Amsterdam naar Montevideo duurt ongeveer 14 uur.

Overnachten
Uruguay biedt diverse accommodaties, van hostels tot luxe hotels, voor elk budget tijdens een rondreis. Overnachten is over het algemeen goedkoper dan in Europa.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…